Oxo – Fettavskiljare 500 ml

Oxo Fettavskiljare är ett köksredskap designat för att separera fett från såser, buljonger och stekskyn. Med en kapacitet på 500 ml är den tillräckligt stor för att hantera de flesta matlagningsbehov i hemmet. Fettavskiljaren är tillverkad av värmetålig plast, vilket gör den säker att använda med varma vätskor.

Produkten har en unik design med en inbyggd sil som fångar upp eventuella matrester när vätskan hälls i. Efter att vätskan har svalnat och fettet har stigit till ytan, kan du enkelt hälla ut den fettfria vätskan genom den vinklade tuten som är placerad vid botten av behållaren. Detta gör att fettet, som är lättare och flyter ovanpå, blir kvar i behållaren.

Fettavskiljaren är utrustad med en bekväm, icke-halkande handtag som ger ett stadigt grepp även när händerna är fuktiga. Den har även en mätskala på sidan för enkel avläsning av vätskenivån, vilket är praktiskt när recept kräver exakta mängder.

För enkel rengöring kan Oxo Fettavskiljare demonteras och är diskmaskinssäker. Dess kompakta storlek gör den enkel att förvara i de flesta köksskåp eller lådor. Denna fettavskiljare är ett praktiskt verktyg för alla som vill göra sina såser och soppor hälsosammare genom att enkelt ta bort överflödigt fett.