Tamahagane – San Kockkniv 27 cm

2,722.00 kr

Tamahagane San Kockkniv 27 cm är en japansk kockkniv med en bladlängd på 27 cm, känd för sin skärpa och hållbarhet. Kniven är tillverkad av högkvalitativt stål och har ett ergonomiskt handtag för komfort och kontroll vid matlagning.

Köp produkt

Tamahagane San Kockkniv 27 cm är en japansk kockkniv av hög kvalitet som kombinerar traditionellt hantverk med modern teknik. Kniven är tillverkad av Tamahagane, som är känt för sitt stål av hög kvalitet och används traditionellt för att skapa samurajsvärd. Stålet består av en kärna av VG5-stål som är omgiven av två lager mjukare SUS410-stål, vilket ger en hård och skarp egg som samtidigt är flexibel och tålig mot stötar.

Knivens blad är ungefär 27 cm långt och har en distinkt hamrad yta, känd som Tsuchime-finish, vilket inte bara ger ett vackert utseende utan också minskar motståndet när man skär genom mat och förhindrar att maten fastnar på bladet. Bladet är slipat i en V-form för att uppnå en extrem skärpa och har en hårdhet på omkring 58-60 på Rockwell-skalan, vilket gör att det behåller sin skärpa länge.

Handtaget på Tamahagane San Kockkniv är tillverkat av svart mikarta, ett laminerat material bestående av lin och harts, vilket ger ett hållbart och vattenresistent handtag. Handtagets form är ergonomiskt utformad för att ge en bekväm och säker grepp, vilket är viktigt vid långvarig användning.

Kniven är välbalanserad, vilket gör den till ett nöje att använda även under längre perioder i köket. Den är idealisk för professionella kockar och matlagningsentusiaster som uppskattar precision och kvalitet i sitt arbete. Tamahagane San Kockkniv 27 cm är en investering för den som söker en pålitlig och långvarig kökskompanjon för att utföra en mängd olika skäruppgifter med precision och lätthet.