Tamahagane – San Kyoto Grönsakshacka 18 cm

3,999.00 kr

Tamahagane San Kyoto Grönsakshacka är en japansk kökskniv med en bladlängd på 18 cm, designad för att hacka grönsaker. Kniven är känd för sin skärpa och hållbarhet, tillverkad med en speciell smidningsteknik.

Köp produkt

Tamahagane San Kyoto Grönsakshacka är en japansk kökskniv av hög kvalitet, designad speciellt för att hantera alla typer av grönsaker. Med en bladlängd på 18 cm är denna kniv både mångsidig och hanterbar för en rad olika skäruppgifter.

Bladet på Tamahagane San Kyoto Grönsakshacka är tillverkat av ett lager VG5-stål som är hårdgjort till en Rockwell-hårdhet på cirka 58-59, vilket ger en utmärkt skärpa och långvarig skärpehållning. VG5-kärnan är omsluten av två lager mjukare stål, vilket ger bladet ökad flexibilitet och styrka. Denna typ av konstruktion kallas för “San Mai” och är känd för att kombinera det bästa av olika stålegenskaper.

Knivens handtag är tillverkat av svart mikarta, ett slitstarkt och vattenresistent material som ger ett fast och bekvämt grepp. Handtagets design är ergonomiskt utformad för att passa väl i handen, vilket minskar trötthet vid långvarig användning.

Den distinkta hamrade ytan på bladet, känd som “Tsuchime”, ger inte bara ett vackert utseende utan hjälper också till att minska motståndet när man skär genom mat och förhindrar att maten fastnar på bladet.

Tamahagane San Kyoto Grönsakshacka är välbalanserad, vilket gör den till ett nöje att använda, och den är idealisk för professionella kockar såväl som matlagningsentusiaster. Kniven bör handtvättas och torkas noggrant efter användning för att bibehålla dess kvalitet och skärpa. Regelbunden slipning rekommenderas för att hålla bladet i optimalt skick.