Tamahagane – San Santokukniv 16 cm

1,725.00 kr

Tamahagane San är en japansk santokukniv med en bladlängd på 16 cm, känd för sin skärpa och balans. Kniven är tillverkad av högkvalitativt stål och är avsedd för mångsidig användning i köket.

Köp produkt

Tamahagane San Santokukniv är en japansk kökskniv av hög kvalitet som kombinerar traditionellt hantverk med modern teknik. Med en bladlängd på 16 cm är denna santokukniv idealisk för en mängd olika skäruppgifter i köket, från att hacka grönsaker till att skiva kött och fisk.

Bladet på Tamahagane San-kniven är tillverkat av ett lager VG5-stål som är härdad till en hårdhet på omkring 58-59 HRC. Detta ger en utmärkt skärpa och långvarig skärpehållning. VG5-stålet är omslutet av två lager mjukare SUS410-stål, vilket ger bladet flexibilitet och ökad motståndskraft mot skador. Denna konstruktion kallas för “San Mai” och är känd för att ge knivar en perfekt balans mellan skärpa och hållbarhet.

Handtaget på Tamahagane San Santokukniven är tillverkat av svart mikarta, ett kompositmaterial som är känt för sin hållbarhet och vattenresistens. Handtagets design är ergonomiskt utformad för att ge en bekväm och säker grepp, vilket minskar trötthet vid långvarig användning.

Knivens design är också estetiskt tilltalande, med en distinkt hamrad yta som kallas “Tsuchime”. Denna yta ger inte bara ett unikt utseende utan hjälper också till att minska motståndet när man skär genom mat, eftersom små luftfickor bildas mellan maten och bladet.

Tamahagane San Santokukniven är välbalanserad, vilket gör den till ett nöje att använda. Den är också lätt att underhålla, men det rekommenderas att handdiska kniven för att bevara dess skärpa och finish. Kniven bör slipas med en vattensten för att bibehålla den optimala skärpan.

Sammanfattningsvis är Tamahagane San Santokukniv en premiumkniv som är idealisk för både professionella kockar och matlagningsentusiaster som uppskattar kvalitet och prestanda i köket.