Tamahagane – San Skalkniv 15 cm

1,275.00 kr

Tamahagane San Skalkniv är en japansk kniv med en bladlängd på 15 cm, idealisk för precisionsarbeten i köket. Den är tillverkad med en kärna av VG5-stål och har ett lager av mjukare stål på varje sida för ökad flexibilitet och hållbarhet.

Köp produkt

Tamahagane San Skalkniv är en japansk premiumkniv som kombinerar traditionellt hantverk med modern teknik. Med en bladlängd på 15 cm är denna skalkniv idealisk för precisionsuppgifter i köket, såsom att skala, skiva och tärna frukt och grönsaker.

Bladet på Tamahagane San skalkniven är tillverkat av ett högkvalitativt VG5-stål, som är känt för sin hårdhet och förmåga att behålla en skarp egg. Stålet är omslutet av två lager mjukare stål, vilket ger bladet en distinkt damaskerad yta och ökad flexibilitet. Denna lagerkonstruktion kallas “San Mai” och är en traditionell metod som används för att skapa starka och hållbara knivar.

Härdningsprocessen av stålet sker genom en noggrann uppvärmning och avkylning, vilket resulterar i en Rockwell-hårdhet på cirka 58-60, vilket är en idealisk balans mellan skärpa och underhåll. Bladets konvexa slipning minskar motståndet vid skärning och underlättar underhåll av skärpan.

Handtaget på Tamahagane San skalkniven är tillverkat av svart mikarta, ett kompositmaterial som består av laminerade lager av papper och harts, vilket ger ett vattentåligt och hållbart grepp. Handtagets form är ergonomiskt utformad för att passa bekvämt i handen och ge en säker och kontrollerad hantering.

Designen av Tamahagane San skalkniven är både funktionell och estetiskt tilltalande, med en elegant balans och en vacker finish. Kniven är också utrustad med en distinkt metallmojäng vid handtagets ände, vilket är ett signum för Tamahagane-serien.

Sammanfattningsvis är Tamahagane San Skalkniv 15 cm en högpresterande kökskniv som är idealisk för kockar och matentusiaster som värdesätter precision, kvalitet och skönhet i sina köksredskap.