Tamahagane – San Skalkniv 7 cm

990.00 kr

Tamahagane San Skalkniv är en högkvalitativ japansk kniv med ett blad på 7 cm, idealisk för precisionsuppgifter i köket. Den är tillverkad med en kärna av VG5-stål och har ett distinkt lagermönster som ger både styrka och skönhet.

Köp produkt

Tamahagane – San Skalkniv med en bladlängd på 7 cm är en högkvalitativ japansk kniv som är idealisk för precisionsuppgifter i köket, såsom att skala och skiva mindre frukter och grönsaker. Kniven är en del av Tamahagane San-serien, som är känd för sin exceptionella skärpa och hållbarhet.

Bladet på denna skalkniv är tillverkat av VG5-stål, som är ett högkolhaltigt stål känd för sin förmåga att behålla en skarp egg längre tid. Stålet är omslutet av två lager mjukare SUS410-stål, vilket ger bladet ökad flexibilitet och motståndskraft mot skador. Denna lagerkonstruktion, känd som San Mai, bidrar till knivens styrka och skärpa.

Knivens blad har genomgått en noggrann härdningsprocess och har en hårdhet på omkring 58-59 på Rockwell-skalan, vilket säkerställer att det kan slipas till en mycket fin egg. Bladets yta har ett distinkt mönster som inte bara är estetiskt tilltalande utan också minskar friktionen och matens tendens att fastna på bladet under skärning.

Handtaget på Tamahagane San Skalkniv är tillverkat av svart mikarta, ett slitstarkt och hygieniskt material som är resistent mot både värme och fukt. Handtagets ergonomiska design säkerställer en bekväm och säker grepp, vilket är viktigt för kontroll och precision vid användning.

Kniven är välbalanserad, vilket ger användaren en känsla av kontroll och minskar trötthet vid långvarig användning. Den lilla storleken på bladet gör det möjligt för användaren att utföra detaljerade uppgifter med stor noggrannhet.

Sammanfattningsvis är Tamahagane – San Skalkniv 7 cm en professionell kökskniv som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med moderna material och tekniker för att skapa en kniv som är både vacker och funktionell. Den är idealisk för kockar och matlagningsentusiaster som värdesätter precision och kvalitet i sitt arbete.