Tamahagane – San Tsubame Kockkniv 27 cm

2,662.00 kr

Tamahagane San Tsubame Kockkniv är en japansk kockkniv på 27 cm med ett handtag som är designat för att efterlikna svanvingar. Kniven är tillverkad av högkvalitativt stål för skärpa och hållbarhet.

Köp produkt

Tamahagane San Tsubame kockkniv med en bladlängd på 27 cm är en japansk premiumkniv som kombinerar traditionellt hantverk med modern design. Kniven är tillverkad av Tamahagane, som är känt för sitt högkvalitativa stål som används i tillverkningen av japanska svärd. Stålet är känt för sin hårdhet och förmåga att behålla en skarp egg.

Bladet på Tamahagane San Tsubame kockkniv är konstruerat av ett 3-lagers stål med en kärna av VG5-stål, vilket ger en hårdhet på omkring 58-59 HRC. Detta ger en utmärkt skärpa och långvarig skärpehållning. Sidorna av bladet är täckta med mjukare stål för att ge kniven flexibilitet och tålighet mot stötar.

Knivens handtag är tillverkat av svart mikarta, ett slitstarkt och vattenresistent material som ger ett fast och bekvämt grepp. Handtagets design är ergonomiskt utformad för att passa väl i handen, vilket minskar trötthet vid långvarig användning.

San Tsubame-serien kännetecknas av sitt distinkta hamrade mönster på bladet, vilket inte bara är estetiskt tilltalande utan också hjälper till att minska motståndet när man skär genom mat, eftersom luftfickor bildas mellan maten och stålet.

Kniven är välbalanserad, vilket ger en känsla av kontroll och precision vid skärning. Den är idealisk för professionella kockar och matlagningsentusiaster som uppskattar högkvalitativa verktyg i köket.

För att underhålla kniven rekommenderas handtvätt och omedelbar torkning för att bevara stålets kvalitet och förhindra korrosion. Regelbunden slipning med en vattensten rekommenderas för att bibehålla knivens skärpa.

Sammanfattningsvis är Tamahagane San Tsubame kockkniv en exceptionell köksredskap som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med moderna material och design, vilket resulterar i en kniv som är både vacker att se på och en fröjd att använda.