Tamahagane – Våtslipsten Fin 6000

1,050.00 kr

Tamahagane Våtslipsten Fin 6000 är en högkvalitativ slipsten avsedd för finpolering och slutlig skärpning av knivar. Med en kornstorlek på 6000 ger den en mycket slät och vass egg på skärverktyg.

Köp produkt

Tamahagane Våtslipsten Fin 6000 är en högkvalitativ slipsten avsedd för den slutliga finpoleringen och skärpningen av knivblad. Med en kornstorlek på 6000, är denna slipsten idealisk för att uppnå en extremt fin och spegelblank egg på dina knivar, vilket är särskilt viktigt för yrkesmässig användning eller för entusiaster som värdesätter precision och skärpa.

Produkten är tillverkad i Japan, ett land känt för sin långa tradition av knivtillverkning och slipningsteknik. Tamahagane är ett välkänt varumärke inom knivtillverkning och tillbehör, och deras våtslipstenar är inget undantag när det gäller kvalitet och prestanda.

Våtslipstenen är rektangulär till formen och har en enhetlig, homogen yta som säkerställer jämn slipning. Den är konstruerad för att användas med vatten, vilket minskar värmeutvecklingen under slipprocessen och förhindrar skador på knivens stål. Innan användning bör stenen blötas i vatten tills inga luftbubblor längre uppstår, vilket indikerar att stenen är fullständigt mättad.

Användningen av en 6000-kornig slipsten kräver viss teknik och erfarenhet, då en jämn och kontrollerad slipning är nödvändig för att uppnå bästa resultat. Efter användning bör stenen rengöras noggrant och tillåtas torka helt innan den förvaras för att förhindra mögelbildning eller skador.

Tamahagane Våtslipsten Fin 6000 är en premiumprodukt som är särskilt lämplig för professionella kockar, knivsamlare och hantverkare som kräver det allra bästa för underhåll och skärpning av sina knivar. Dess långvariga och hållbara konstruktion garanterar att den kan användas under många år med rätt skötsel och hantering.