Yaxell – Ran Filékniv Flexibel 16 cm

1,536.00 kr

Yaxell Ran Filékniv Flexibel 16 cm är en japansk filékniv med ett flexibelt blad på 16 cm, designad för precision vid filéning av fisk och kött. Kniven kombinerar modern design med traditionellt hantverk och är tillverkad av hårt VG10-stål.

Köp produkt

Yaxell – Ran Filékniv Flexibel 16 cm är en högkvalitativ japansk kniv som är speciellt utformad för att filéa fisk och skära tunna skivor av kött. Knivens blad är 16 cm långt och tillverkat av VG10-stål, ett extremt hårt och korrosionsbeständigt stål som är känt för sin förmåga att behålla skärpan under lång tid. Bladet är omslutet av 34 lager mjukare stål på varje sida, vilket ger det en vacker damaskerad yta och ytterligare förbättrar dess styrka och flexibilitet.

Bladet är slipat i en extremt vass vinkel vilket gör att kniven enkelt skär igenom råvaror med minimal ansträngning och precision. Den flexibla egenskapen hos bladet gör det möjligt för användaren att följa ben och konturer när man filéar, vilket minimerar spill och ger en ren snittyta.

Handtaget på Yaxell Ran Filékniv är tillverkat av svart mikarta, ett slitstarkt och hygieniskt material som består av laminerade lager av tyg och harts. Det är ergonomiskt utformat för att ge en bekväm och säker grepp även vid långvarig användning. Handtagets design och materialval säkerställer att det inte absorberar fukt eller lukt och är lätt att rengöra.

Kniven är också utrustad med en distinkt mosaiknitt som fungerar som en signaturdetalj, vilket ger en extra estetisk touch till den redan eleganta designen. Yaxell Ran Filékniv levereras med en skyddande säkerhetsskida som skyddar bladet när det inte används och förlänger dess livslängd.

Sammanfattningsvis är Yaxell Ran Filékniv Flexibel 16 cm en professionell kökskniv som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med moderna material och teknik för att erbjuda en exceptionell skärupplevelse för både amatörkockar och professionella.