Yaxell – Slipsten Fin #5000

994.00 kr

Yaxell Slipsten Fin #5000 är en högkvalitativ slipsten avsedd för finpolering och slutlig skärpning av knivblad. Den har en kornstorlek på 5000, vilket ger en mycket fin och skarp egg på professionella köksknivar.

Köp produkt

Yaxell – Slipsten Fin #5000 är en högkvalitativ slipsten avsedd för den slutliga finpoleringen och skärpningen av köksknivar. Med en kornstorlek på 5000, är denna slipsten idealisk för att uppnå en extremt skarp och polerad egg på dina knivar, vilket är särskilt viktigt för precisionsskärning och fina snitt.

Slipstenen är tillverkad av syntetiska material som är konstruerade för att simulera egenskaperna hos naturliga stenar, och erbjuder en jämn och konsekvent slipyta. Den fina kornstorleken gör att stenen tar bort mycket små mängder material från knivbladet, vilket resulterar i en spegelblank yta och en rakbladsvass egg.

Produkten kommer ofta med en icke-halkande gummibas som säkerställer att stenen ligger stadigt på arbetsytan under användning, vilket ökar säkerheten och kontrollen. Det är också vanligt att slipstenen behöver blötas i vatten innan användning för att förhindra att stenen blir för varm och för att minska risken för att knivbladet skadas.

Yaxell – Slipsten Fin #5000 är lämplig för professionella kockar och hemmakockar som uppskattar och underhåller sina högkvalitativa knivar. Regelbunden användning av denna slipsten kommer att förlänga livslängden på knivarna och säkerställa att de alltid är redo för uppgiften. Produkten är också ett utmärkt komplement till grovare slipstenar som används för att först forma och förbereda knivens egg innan den fina poleringen.