Yaxell – Super Gou Kiritsuke 20 cm

3,999.00 kr

Yaxell Super Gou Kiritsuke 20 cm är en japansk kockkniv med en klinga på 20 cm tillverkad av 161-lagers damaskerat stål. Kniven kombinerar funktionerna hos en kockkniv och en grönsakskniv, vilket gör den mångsidig för olika skärtekniker.

Köp produkt

Yaxell Super Gou Kiritsuke 20 cm är en japansk kockkniv av premiumkvalitet som kombinerar traditionellt hantverk med modern teknologi. Kniven är tillverkad av Yaxell, en välkänd knivtillverkare från Seki, Japan, som är berömd för sin högkvalitativa produktion av köksknivar.

Bladet på Yaxell Super Gou Kiritsuke är 20 cm långt och är konstruerat av ett kärnmaterial av SG2 (Super Gold 2) mikrokarbidpulverstål. Detta är ett extremt hårt stål som ger kniven en otrolig skärpa och långvarig skärpehållning. Stålet är omslutet av 161 lager mjukare rostfritt stål, vilket ger bladet dess distinkta och vackra damaskusmönster. Denna lamineringsprocess resulterar i en total hårdhet på omkring 63 Rockwell.

Kiritsuke-kniven har en unik profil som kombinerar egenskaperna hos en kockkniv och en grönsakskniv, vilket gör den till en mångsidig kniv för olika skärtekniker. Den har en något nedåtböjd spets som är idealisk för precisionsarbete, och den långa, raka kanten är perfekt för att skiva och hacka.

Handtaget på Yaxell Super Gou Kiritsuke är tillverkat av svart mikarta, ett extremt hållbart och vattenresistent material som består av laminerade lager av tyg och harts. Handtagets design är ergonomiskt utformad för att ge en bekväm och säker grepp, och det är förstärkt med två rostfria nitar för extra hållbarhet.

Kniven levereras med en anpassad träskida som skyddar bladet när det inte används. Yaxell Super Gou Kiritsuke är en exceptionell kniv som är avsedd för professionella kockar och entusiastiska hemmakockar som uppskattar högsta kvalitet och prestanda i köket.