Tips på 3 köksredskapshållare

Har du någonsin övervägt att investera i en köksredskapshållare? En köksredskapshållare är inte bara praktisk utan även en dekorativ inredningsdetalj som kan ge en estetiskt tilltalande touch till ditt kök.

Faktum är att det är så vanligt att ha en köksredskapshållare i köket att ett kök utan en kan anses ofullständigt. Glöm inte bort den här smarta lösningen för att organisera och förbättra funktionaliteten i ditt kök.

Tips på 3 köksredskapshållare

Jag har samlat ihop en topp 3 lista med några av de bästa köksredskapshållarna enligt mig. Jag valde att göra en topp 3 lista eftersom att det finns flera varianter och dessa hör till några av de mest populära. Det är mycket möjligt att jag utvidgar den här listan i framtiden. Det kanske blir en topp 5 lista eller till och med en topp 10 lista. Men just nu, i skrivande stund, är det topp 3 som gäller.

Krokar som köksredskapshållare

Först och främst har vi de klassiska krokarna. Även om du kanske inte förknippar krokar med köksredskapshållare i första hand, är de faktiskt en praktisk och stilren lösning. Det finns olika typer av krokar att välja mellan, till exempel fristående krokar eller en list med medföljande krokar. Du kan hänga upp allt från pastaslevar, såsslevar och stekspadar till ballongvispar, handdukar och grytlappar. Möjligheterna är nästan oändliga och du kan kombinera olika varumärken och produkter för att skapa en stilren look.

Moderna krokar och andra köksprylar ofta har hög design- och inredningsvärde. Det är inte bara en praktisk lösning utan också en inredningsdetalj som kan höja skrytfaktorn i ditt kök. Men det är också viktigt att välja högkvalitativa produkter som är praktiska och effektiva, eftersom de kan ge dig mer nytta och glädje på längre sikt än billigare alternativ.

Moderna krokar, är alltså både ett sätt att organisera och en slags inredningspryl. Det kan ge billigare kök en mer exklusiv look. Inte minst om man investerar i mer påkostade köksprylar. Detta är en perfekt lösning för dig som vill ha ett fint hem men inte vill eller kan renovera, exempelvis i en hyresrätt.

Knivblock för dina köksknivar

Liknande knivblock finns faktiskt från flera märken (till exempel Eva Solo har väldigt snygga) men de från Dorre är framförallt både stilrena, snygga och prisvärda. De finns också i flera färger. Jag själv äger ett svart och är mycket nöjd. De är mycket enkla att rengöra. Jag har mina knivar i som är från Porsche.

De matchar fantastiskt bra får jag lov att säga. Det som är särskilt bra med dessa knivblock är att de inte skadar knivarna. De är alltså gjorda för att man bara ska kunna sticka ner knivarna och så sitter de där. Fantastiskt smidigt. De funkar för i stort sett alla normala knivar. Vissa knivar, till exempel laxkniven från Porsche är lite för lång, tyvärr. Men det är mest ur estetisk synpunkt, om man inte vill att de ska sticka upp för mycket.

Knivlist som alternativ till knivblock

Knivlister är kanske det mesta skonsamma sättet att förvara dina köksprylar på. Den som kom på idéen först förtjänar en medalj. Även, om det hade kunnat blivit medalj till lite vem som helst. För just knivlisten är genial. Den är perfekt för dig som har dyrare knivar. Knivarna är ofta mer lättillgängliga och om de sitter tillräckligt högt uppe, är de säkerligen ganska barn- och djursäkra också. Sedan skadar den absolut inte eggen, till skillnad från vad man kan tänka sig att vanliga knivblock skulle kunna göra. Detta är den optimala lösningen för exempelvis riktigt påkostade köksknivar. Du kan också hänga upp exempelvis saxar på en knivlist. Smart va?

Global rekommenderas eftersom att de har mycket snygga och populära knivlister och knivar. Global, är gissningsvis det mest populära märket i Norden när det kommer till köksknivar i segmentet för genuint matlagningsintresserade personer. De flesta Proffskockar tillika engagerade hemmakockar känner till Global som också kommer från Japan. Japan är knivlandet nr 1, följt av Tyskland som också producerar fantastiska knivar.

Tidlöst och praktiskt

Om du har många köksredskap men begränsat utrymme i lådor och skåp, är en köksredskapshållare en perfekt lösning. Förutom att den ger ökad organisering och struktur till ditt kök, så ger den också en snygg och städad look.

Denna “topp 3”-lista är kanske givna för de flesta men ändå värt att uppmärksammas för den som bygger upp ett kök eller bohag från grunden. Dessa köksredskapshållare kan hjälpa dig att organisera dina köksredskap på ett mer lättillgänglig men också säkrare sätt. Dessa är mycket vanliga på både den svenska marknaden och internationellt och det finns en uppsjö produkter och material att välja mellan.

Oavsett vilken typ av köksredskapshållare du väljer, så är detta några av utmärkta tips. Det är är säkra kort från välkända och populära varumärken. Tycker du om att organisera men samtidigt vill ha något som håller så ska du överväga dessa inköpstips.

Om du inte redan har en (eller tillräckligt många) köksredskapshållare, är det definitivt värt att överväga investeringen idag! Dessutom är det ganska osannolikt att redskapshållare skulle gå ur tiden, åtminstone de kommande seklerna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *